top of page

LiveCooking s Frimou

Aktualizováno: 11. 7. 2019

27. června proběhlo u nás v showroomu živé vaření, kde profesionální kuchař od společnosti Frima odprezentoval veškeré funkce a využití zařízení Frima VarioCooking Centre. Na vaření byly pozvány milé kuchařky, které vaří na zakládní škole pro cca 500 malých strávníků.


Stejně tak jako každý správný den by měl začít vydatnou snídaní, bylo tomu tak i u živého vaření. Kuchař Pavel po krátkém představení stroje totiž nezačal ničím jiným, než přípravou skvělé vaječné omelety se šunkou a sýrem. Nesmíme zapomenout, že se jednalo o porci pro 5 lidí a VarioCooking Center si s ní poradilo během pár minut.

Poté jsme se přesunuli k přípravě bešamelu, tortellin, kuřecího masa a hub, kteří tvořili část dalšího skvělého pokrmu, který si pro nás kuchař Pavel připravil. Byly jsme svědky grilování, opékání, vaření a dušení, a to vše v jednom přístroji.

Po vychutnání dalšího chodu nesměl chybět dezert. Tím se pro nás stala výborná krupicová kaše s trochou horkého lesního ovoce. Z vlastních zkušeností vím, že při přípravě krupice nesmím ani mrknout, aby se z výborné kaše nestala černá nepojídatelná hmota. Právě proto bylo pro mne absolutně k nepochopení, že kuchař Pavel smíchal v přístroji krupici s mlékem, trochu směs promíchal a šel se věnovat lesnímu ovoci. Během toho, co jsem byl pomalu připravený vyběhnout pro hasící přístroj, abych spálenou směs uhasil, se ozval oznamovací tón přístroje, že kaše je již hotová. A ono opravdu, kaše byla hotová bez jediné známky připálení. Nechápal jsem.

No a aby toho nebylo málo, tak pro demonstraci toho, že lze v přístroji i fritovat, vytáhl pan kuchař řízky s hranolkama a během pár minut roztopil olej na požadovaných 170 stupňů a řízky se smažili do zlatova.

Veškerá jídla byla jedním slovem vynikající. Myslím, že všichni přítomní byly nadšení a tímto bych chtěl panu kuchaři Pavlovi poděkovat za jeho prezentaci, která byla na jedničku. Pokud byste měli i Vy o podobný zážitek zájem, dozvědět se něco nového z gastronomického světa nebo jen čistě žasnout nad nejnovějšími technologiemi, neváhejte nám napsat, živá vaření u nás probíhají pravidelně.

A na konec jsem si pro Vás připravil malou ochutnávku z vaření ve formě videa.


112 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Page Café

bottom of page